2008-01-21

lyssna istället


Ibland längtar jag tillbaka till när jag var liten och någon vuxen läste högt för mig. Nu för tiden får man nöja sig med cd-böcker (kolla bibliotekets urval här), men det kan vara riktigt schysst det också om det är en duktig inläsare. Häromdagen höll jag på att förbereda ett bokprat jag ska ha på onsdag (spöktema) och började därför lyssna lite på Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe för att inspireras lite. Det är skådespelaren Tomas Bolme som läser och han gör det så bra att jag alldeles glömde bort att jobba. Det är en fantastisk bok som håller för hur många omläsningar som helst, rätt läskig också, fast på ett skönt sätt. Boken har många år på nacken vid det här laget, men det spelar ingen roll, den är så grymt spännande!

Vi får träffa Jonas 13 år, hans syster Annika 15 och kompisen David 16. Olidliga Jonas har fått en bandspelare i födelsedagspresent och är sedan dess besatt av att göra ljudupptagningar i tid och otid. En kväll när Annika och David gjort Jonas sällskap på hans inspelningseskapader kommer de som av en slump till Selanderska gården och det märkliga är att trots att David aldrig varit där kan han beskriva hur allt ser ut. Det visar sig att han drömt om huset natten innan. Jonas inspelningar från kvällen visar sig innehålla mystiska viskningar - från någon som försöker ta kontakt med dem. Någon som de inte kunde se med blotta ögat... Mysterium med spökerier, egyptiska gravstatyer och blommor som tycks leva ett eget liv…

Kolla om den finns inne!

Bilden lånad här.

// L

2 kommentarer:

emelie sa...

det är så mysigt med högläsning, erik brukar läsa poe noveller för mig ibland. ser fram emot när bebisen vill höra böcker, då kan jag också ligga och lyssna (: jag har gått hälften av tiden nu, bara 140 dagar kvar!

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Coolt! Snart är det skräckkurs också :)