2011-01-28

vad mina vänner inte vetGillar Sonya Sones diktromaner Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet. Mycket för att de påminner mig om andra favoritböcker som Jinx och Simon & Sophie. Precis som i Jinx är det korta stycken, korta rader, ett koncentrerat innehåll utan att det för den skull blir platt och ytligt. Snarare tvärtom, varje ord är liksom extra viktigt. Och precis som i Simon & Sophie blir Sophie (som hon heter här också) kär i fel kille, en kille som är värsta mobboffret bland henne och hennes kompisar.

Kan man vara dyngkär ena veckan och liksom bli glad av gnället av hans gymnastikskor när han kommer gående, för att några dagar senare störa ihjäl sig på precis samma ljud? Drömprinsen slutar vara drömprins för Sophie och hon tvingas inse för sig själv att hon istället dagdrömmer om Murphy. Murphy, hallå liksom!

På vinterlovet när Sophie är ensam kvar i stan - alla hennes vänner åker på semestrar med sina familjer - så träffas Sophie och Murphy, som egentligen heter Robin, på stadens konstmuseum. De börjar prata och helt plötsligt har hela lovet gått och de har setts varenda dag. Hur mycket hon än försöker värja sig inser hon att hon är ohjälpligt förälskad i helt fel kille. Vad ska kompisarna säga?

Det får vi veta i del 2, Vad min flickvän inte vet. Här är det Robin som spelar huvudrollen och det visar sig att Sophie blir totalt utfryst av sina tidigare kompisar när hon väljer att stå för att hon och Robin blivit ett par. Vi får veta en hel massa annat också, men det tänker jag inte avslöja här :)

Vill bara avsluta med att säga att jag alltid blir väldigt glad av att träffa 7C och deras fantastiska lärare Erica!


Trevlig läshelg!

// L

2 kommentarer:

Laksana ♪───O(≧∇≦)O────♪ sa...

Vi är ju helt awesome! ☆〜(ゝ。∂)

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Visst är ni!

// L