2011-01-12

det händer nu


Skönt att ha brutit lästorkan med besked :) Igår sträckläste jag Sofia Nordins senaste Det händer nu. Den var BRA! Länge sen jag läste en bok där författaren verkligen lyckas skildra förälskelsens alla vedermödor och härligheter. Ibland nästan så det blir tjatigt - men det är ju precis sån man blir när man är dyngkär och inte kan tänka på något annat än the object of one's affection.

Det är så otroligt väl beskrivet; det galna pirret, hur man tolkar allt allt allt den andra personen säger och gör, hur man kastas mellan hopp och förtvivlan och hur man under påverkan av sitt sinnestillstånd gör minst sagt knäppa grejer - som att hångla med Sigrids brorsa till exempel. Själva hånglandet i sig är det väl inget konstigt med, men om det nu är så att man egentligen är kär i Sigrid, då blir det liiite mer komplicerat. Stella har liksom rätt lätt att få killar och hon vet om att hon är skitsnygg. Men vad hjälper det när hon bara vill ha sin bästa vän Sigrid som något mer än just bästa vän? Vad skulle Sigrid säga om hon fick veta? Känner hon likadant?

Alla som varit tokförälskade kommer att känna igen sig i Stellas ups and downs. Ni som ännu ej halkat dit - läs boken som en förberedelse :)

// L


Inga kommentarer: