2010-02-25

stallet istället


Även idag blir det ett gästinlägg - Ada tipsar om bästa hästböckerna:

"Jag tycker att Lin Hallberg är den bästa hästboksförfattaren just nu. De senaste åren har hon mest skrivit böcker för lite yngre, t.ex. Sigge-böckerna (som kanske några av er har läst?). Förra året kom hon äntligen ut med en lite mer avancerad bok. Den heter Adzerk – den vita hingsten och handlar om Emma som är fjorton år. Hennes föräldrar funderar på att skiljas, men bestämmer sig istället för att ge familjen en ny chans – i Mongoliet! De ska inte flytta dit för alltid, utan bara i ett halvår, men i alla fall! Hur ska Emma klara sig utan sin sköthäst så länge, och kommer hon och Katrine ens vara kompisar när hon kommer tillbaka? Mongoliet visar sig både kallare, läskigare och snart väldigt mycket mer spännande än Emma någonsin kunnat föreställa sig. För i Mongoliet finns det vildhästar …

Jag vill också rekommendera några av Lin Hallbergs tidigare böcker, t.ex. hennes debutbok Robots chans. Den handlar om trettonåriga Mika som älskar hästar men inte får rida för sina föräldrar. På sommarlovet hittar hon Robot, en sjuk ponny som går övergiven i en hage. Efter mycket tjat på ägaren får Mika börja ta hand om Robot, som har ont och inte litar på nån, och med mycket tålamod vinner hon till sist ponnyns förtroende. Om man gillar den första så finns det fyra böcker till om Mika och Robot.

En annan bra bok är Bara min, den första av fem böcker om Sofia och Santos. Efter att sparat pengar i flera år ska Sofia äntligen få köpa sin sköthäst Santos, som inte trivs på ridskolan. Hon hyr en boxplats på en liten gård, men att ha en alldeles egen häst blir jobbigare än Sofia trott. Men också helt fantastiskt!"

Självklart har vi böckerna på bibblan, kom och låna!

// L

1 kommentar:

Anonym sa...

Läser mycket böcker av Lin Hallberg. Har läst Adzerk- den vita hingsten, Bara min och Siggeböckerna! Jag tycker att dom är jättebra.