2008-08-26

lindbäck nr 2...


...fast egentligen är det nummer 1 om man ska vara noga. Bok nummer 1 alltså. Johanna Lindbäck som jag höjde till skyarna härom dagen om ni minns, hon hade ju faktiskt redan gett ut en bok; En liten chock. Den läser jag nu. Började alldeles nyss på min rast och vill bara hem och lägga mig på soffan och fortsätta läsa. Det är ett gott betyg! Kul att hitta en ny favoritförfattare!

Nordins senaste är färdigläst sedan ett par dagar och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Inte min kollega Annika heller. Vi diskuterade boken idag nämligen och både hon och jag hade lite svårt att få ihop allt på slutet. Den var klart krångligare än hans tidigare, men riktigt ruskig. Usch, jag ligger nästan och lyssnar efter krafsande ljud från garderoben när jag ska sova...

Ni som går i nian i år och fick gåvobokspaket förra terminen kommer som sagt att få chansen att träffa Magnus Nordin i höst. Förbered gärna med frågor, inte minst när det gäller senaste boken :)

Bilden lånad här.

// L

8 kommentarer:

Elin sa...

Jag har också fastnat för Johanna Lindbäcks böcker, fast jag läste dem i samma ordning som de kom ut. Jag kan inte sätta fingret på varför jag fastnar. Kan du det?

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Hmm, svårt... Hon lyckas få till det där vardagsnära och äkta blandat med pirr :) Alltid ett visst mått av förbjuden kärlek som håller spänningen vid liv. Kollade i din blogg lite och måste hålla med om Olle-böckerna som jag verkligen gillar! Annars tycker jag det finns lite inslag av Bredow, Kieri och Granholm, en skön mix typ.

// L

Elin sa...

Inget av de tre namnen är något jag känner igen, underligt. Får ta och kolla upp det. Jag hade köpt Min typ brorsa om jag haft pengar. En liten chock har jag i min bokhylla, eller så är den eventuellt utlånad till en vän.

Elin sa...

Efter lite läsande här och var på din blogg så tror jag, inte särskilt förvånad, att du jobbar på Kumla stadsbibliotek. Stämmer det?

Jag praktiserade där sommaren 2005 och det känns lite kul att stöta på en blogg med någon som jobbar där. Tror inte du jobbade där då? Eller så hade du semester.

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Japp, det stämmer :) Har bara jobbat sedan januari 2007, så inte så konstigt att vi inte sågs då. Var det sommarjobb eller liknande? Vad gör du nu?

Elin sa...

Det var praktik, jag fixade en sådan under utbildningen, eftersom jag gärna ville ha lite mer inblick i hur det är att arbeta på ett bibliotek. Och jag trivdes :)

Du får gärna hälsa om du vill!

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Jag ska absolut hälsa :)

Elin sa...

Tack!

Just det, vad jag gör nu, jag planerar öppnandet av en bokhandel, men det är ett framtidsprojekt. Under tiden söker jag jobb, är arbetslös.