2008-08-19

i'll make you an offer you can't refuse...


Visst är det läsväder, men även filmväder! Vad passar bättre en sån här dag än att bädda ner sig i soffan framför Gudfaderntrilogin till exempel? Jag ser precis om alla tre, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Bakom succén ligger författaren Mario Puzo (han skrev både boken Gudfadern och filmmanuset) och regissören Francis Ford Coppola. Filmerna har kallats "den bästa filmtrilogin genom tiderna" och de skildrar maffiafamiljen Corleones liv i USA, framför allt New York, under 1900-talet. Stjärnor som Marlon Brandon, Diane Keaton, Al Pacino och en mycket ung Robert de Niro gör fantastiska rollprestationer. Brandos version av Vito Corleone är kultförklarad och många av både hans och de övriga karaktärernas kommentarer i filmerna har blivit klassiker, vad sägs till exempel om " It's a Sicilian message. It means Luca Brasi sleeps with the fishes."

Både filmerna och boken kan du låna här på biblioteket. Filmerna kostar 25 kr styck och lånetiden är tre dagar. Kolla här om de finns inne!

Bilden lånad här.

// L

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag håller med. Fantastiska filmer, Brando är grym! Glöm inte musiken, den hör till det bästa som gjorts i filmmusikväg!

Fredrik

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Musiken är fantastisk!
// L