2008-02-29

tillfällig gäst i ditt liv


Nu i helgen besöker Jonas Gardell Örebro. Ni som inte tillhör den lyckliga skara som har biljetter till föreställningen kanske kan trösta er med någon av hans böcker? Mina Gardell-favoriter är böckerna om Juha; En komikers uppväxt, Ett ufo gör entré och Jenny. Svart, tragiskt och oerhört roligt på en och samma gång - det är inte många som lyckas med det konststycket.

I bok nr 2 i serien; Ett ufo gör entré, går Juha i högstadiet. Han är fortfarande en sån som inte riktigt räknas, även om det blivit lite bättre - han är åtminstone en sån man tigger cigg av och en sån som faktiskt lyckas fixa sprit till festerna (tack vare pappas barskåp...) - men Juha drömmer om något mer. Han vill inte längre vara den där som nästan accepteras, han vill inte längre vara en sån som inte kan stå för att han umgås med osynliga Jenny, han vill bli en sån man ser upp till. En dag bestämmer han sig - nu ska han börja gå sin egen väg, oavsett vad andra kommer att tycka.

Citat ur boken: "När andra säger: 'Vem tror du egentligen att du är?' kan man faktiskt svara: 'Hur ska jag kunna veta det?'Man måste inte själv veta, ibland räcker det faktiskt med att leta."

Kolla vilka böcker av Gardell som finns inne!

Ha en skön helg!

Bilden lånade jag här.

// L

Inga kommentarer: