2007-12-04

vampyrer igen


Jag vet att det redan tjatats en del om vampyrer på bloggen, men jag insåg till min förskräckelse att jag helt glömt bort att göra reklam för en av de coolaste böckerna på länge; Och fjättra Lilith i kedjor. Bara titeln är ju speciell minst sagt. Vem är Lilith? Och vad i all världen betyder fjättra? (Kan vara bra att ta reda på för kommande högskoleprov...)

Åsa Schwarz heter författaren och detta är hennes debutroman. När jag försökte beskriva boken för ett gäng 9:or igår insåg jag att vissa böcker knappt går att göra rättvisa genom att berätta om dem - de måste läsas och upplevas helt enkelt. Eftersom det lämpligt nog finns en hemsida till boken kan ni som blir nyfikna kolla där.

Adlibris beskriver boken så här:
"Lena har just flyttat in i sin nya lägenhet på Södermalm i Stockholm när hon under en av golvplankorna hittar en gammal dagbok. Dagboken visar sig ha tillhört Anna, som på 1840-talet mördades under mystiska omständigheter. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor från ett framgångsrikt IT-företag. Konsulten Martina får i uppdrag att ta reda på var pengarna hamnat. Dagen därpå hittas en av företagets anställda mördad med två underliga märken på halsen, och polisen kopplas in för att utreda mordet. Den gemensamma nämnaren för de båda mordgåtorna är Lilith, vars namn verkar dyka upp på ställen där man minst anar det. Vem är denna mytomspunna figur och vad har hon med morden att göra?"

Finns den inne på biblioteket? Vågar du...?

Bilden lånad här.

// L

2 kommentarer:

emelie sa...

åh, den läste jag efter att du tipsat mig..den var jättebra (: jag tror jag läste den andra boken också.. samma huvudperson (: kram

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Jag läste också andra boken, men den nådde inte samma höjder tycker jag (även om de klättrade i berg :)