2007-06-12

pojken i skogen


Något av det bästa jag läst i serieväg! Pojken i skogen är en självbiografisk serie där vi får veta ALLT om Mats från tidigaste barndom upp till högstadiet - vi snackar mobbning, onani, hemska hemligheter, kärlek... ja allt! Mats bilder och text passar perfekt ihop och budskapet träffar rakt i magen, på mig iallafall. Pojken i skogen är avslutande delen i en serie på tre.

Första delen, Unga norrlänningar, är ett hopkok av "minnen från barndomen, gymnasieårens sökande efter mening och en ung mans excentriska upptåg i Stockholms uteliv" (kolla källan), men det var nog i och med Hey Princess, del 2, som Mats började göra sig ett namn även utanför Galago-kretsar. För er som vill veta mer om Mats Jonsson, kolla in hans hemsida för en bra presentation. Det finns ett ganska stort gäng böcker i samma genre, men Pojken i skogen leder min topplista just nu.

Som en liten skvaller-anekdot kan jag ju bara nämna att tjejen i Hey Princess (hon som mår väldigt ångestdåligt) OCKSÅ skriver självbiografiska serier och hon ger alltså sin version av Mats. Kul va!? Åsa Grennvall heter hon och hennes serieböcker är också überbra. Självklart finns serieböckerna på biblioteket. Kolla vilka som finns inne!

Mats Jonsson
Åsa Grennvall

Bilden lånad här.

Inga kommentarer: