2010-07-15

mitt-i-semestern-inlägg


Jobbar ju en vecka mitt i semstern, helt ok faktiskt. Passade på att läsa Denise Rudbergs senaste ungdomsbok; Baristas. Gillade verkligen! Längtar redan efter tvåan...

Baristas handlar om tre killar i gymnasieåldern - Nicholas, Ruben och Ludvig. Sen dyker även Alexander och Theresa från Tillsammans-böckerna upp några gånger, kul med lite crossover :)
Man lär känna killarna en och en, men som läsare inser man snart att de redan har en del beröringspunkter, trots att de inte känner varandra än. Rätt otippad vänskapskonstellation på pappret, men då killarna träffas genom sitt gemensamma extrajobb på kaffestället Pronto känns gemenskapen självklar nästan från början.

Alla har de en hel del personligt stuff att brottas med - Nicholas som är trött på allt och alla och inte vet om han är kär i sin flickvän längre. Ruben som trots att han kommit in på sitt drömprogram på gymnasiet känner sig helt malplacerad. Ludvig är trött på sin pappas beteende och känner sig nästan bara glad när föräldrarna slutligen bestämmer sig för att separera, men vad känner han egentligen för Viki?

Perfekt för hängmattan, fyra solar av fem!

// L

Inga kommentarer: