2010-04-13

släppa taget


Först trodde jag att det var en ny bok av Kate Cann, men när jag undersökte saken lite närmare visade det sig att den skrevs redan 1999!! Det var alltså bara översättningen som var ny. Läste den gjorde jag i alla fall och den kommer inte i närheten av böckerna om Colette, men den var faktiskt mer än ok.

Kelly har nyligen träffat Mike och de tillbringar fyra romantiska veckor tillsammans. Berg-och-dalbana eftersom det både är passion och bråk. Kelly har aldrig träffat någon som Mike förut, hon tycker att han är spännande, smart och snygg, men han har en tendens att ta över, att trycka ner hennes åsikter/vänner/liv för att framhålla sitt eget som det mest äkta och riktiga.
Kelly känner att han får henne att tvivla på sig själv och det gillar hon inte. Hon brukar vara stolt över den hon är och känna sig stark. Plötsligt vet hon varken ut eller in.

Mike och hans kompisar har sedan länge planerat en bilsemester ihop och nu föreslår Mike att Kelly ska följa med dem. Bara för att få ha henne i närheten. Kelly känner dels att det skulle bli ganska tråkigt för henne, men också lite fel för resten av sällskapet. Hon skulle gärna åka någonstans själv med Mike, men det ser han som uteslutet. När hon envisas med sin ståndpunkt och säjer att hon inte vill åka med blir Mike arg och tolkar det som att hon inte vill vara med honom.

Det känns konstigt när han ger sig av eftersom de skils som ovänner, men Kelly får ett nytt oväntat erbjudande från Jade som hon känner lite ytligt – Grekland! Jade, Sara och Kelly har ett hus i nio veckor och det är både underbart och oväntat komplicerat. Tjejernas olika personligheter krockar ofta och Kelly känner att Jade kan vara otroligt manipulativ för att få det som hon vill ha det. Riktigt komplicerat blir det när en bil med fem bekanta killar dyker upp... En bok om kärlek, vänskap och kompromisser – hur mycket anpassning är lagom och hur mycket kan man ta för sig utan att det går ut för mycket över andra?

// L

Inga kommentarer: