2009-11-25

491 sidor...


... men du märker det inte ens. Jag talar naturligtvis om Djävulens märke, den senaste Magnus Nordin-boken. Men first things first - ett stort grattis till Xpublishing och alla ansvariga bakom boken Skriv om och om igen som ju vann en August för bästa barn-/ungdomsbok 2009.

Då så. Precis som jag skrev i förra inlägget var även Nordins bok starkt beroendeframkallande. Nästan 500 sidor bara flyger förbi. Även den här gången ligger största delen av handlingen i skolmiljö, inte så konstigt kanske eftersom Nordin ju är högstadielärare i grunden. En av de stökigaste klasserna på Katarina Östra, klass 9C, får en vikarie när deras ordinarie lärare gått in i väggen. Man får inte så lite Klass 9A -känsla, men istället för att som där ta hjälp av åtta lärare så fixar Malin Lärka (som vikarien heter) precis allt själv. Hon fixar alla elever, oavsett svårighetsgrad. Hela klassen börjar högprestera. Rektorn är supernöjd så klart, men det finns de som ifrågasätter Malin Lärkas bakomliggande motiv. En av dessa är Ella som går i klassen. Hon känner att det är något skumt med Malin och inte bara för att hennes ögon tycks ändra färg hela tiden.

Häxor, läxor och dödliga lektioner* skulle kunna sammanfatta det hela... Passa på att reservera boken nu så hinner du kanske få den till jullovet. Kolla här hur många ex den finns att slåss om.

(* Kolla in filmen med samma namn, 80-talskultrulle med Winona Ryder och Christian Slater i huvudrollerna, Heathers är originaltiteln)

Bilden lånad här.

// L

Inga kommentarer: