2007-08-29

stuk


Ibland när vuxna människor ska ordna "roliga happenings för ungdomar" blir det fel. Riktigt fel. Man glömmer kanske bort vad som är kul, vad vet jag. Som tur är finns det ibland någon eller några som tänker rätt: låt ungdomarna bestämma själva vad som är kul och låt dem visa att de kan fixa det själva också!

Nu kan faktiskt du/ni som är mellan 13 och 20 år och folkbokförda i Kumla söka pengar för att ordna sånt som ni brinner för. Ni kanske vill fixa en musikfestival? Skateboardtävling? Poesikväll? Vad vet jag... Det jag vet är att det ska röra sig om kultur, sport eller nöje och att det ska vara ett utåtriktat och drogfritt arrangemang. Man kan söka max 2500 kr per tillfälle och man får svar inom två veckor efter att ansökan kommit in.

Det går bra att söka redan nu genom att komma hit till biblioteket och prata med (eller ringa) Gertrud Åstrand, chef på kulturavdelningen, tel 588196. Annars kommer mer info och detaljer inom kort på kommunens hemsida. Visst vill ni vara med och göra Kumla lite roligare?

Bilden lånad här.

// L

Inga kommentarer: