2013-09-05

den blodiga handen

Dagens boktips blir en bok som går rätt snabbt att läsa. Förlaget Argasso är grymma på lättlästa historier som för den skull inte blir vare sig tunna eller tråkiga. Nu längtar jag efter att boken You killed me ska översättas så att jag kan använda den på bokprat framöver.

Men nu över till Den blodiga handen. Meg går ofta vägen förbi Kidds verkstad, så det är inget ovanligt med just den här dagen. Hon ska bara gå och köpa mjölk och hon har sin lillasyster Jenny med sig. Det enda är att det är rätt obehagligt att gå förbi eftersom mr Kidd har två läbbiga hundar, speciellt Jet. Tack och lov kan han inte göra så mycket mer än att kasta sig mot stängslet när de går förbi, men det är läskigt nog.

På vägen hem säger Jenny: titta Meg, grinden är öppen... I nästa sekund kommer Jet störtande och utan att tänka sig för kastar sig Meg över honom för att han ska låta bli Jenny. Det sista hon minns är att Jet hugger tag med våldsam kraft i hennes hand. När Meg vaknar upp befinner hon sig på sjukhuset och hon förväntar sig att handen ska vara bortom räddning - men den ser alldeles ny ut. Hon har fått en annan tjejs hand transplanterad och den verkar funka hur bra som helst. Lite för bra. Handen börjar uppförs sig märkligt, det är som om den har ett eget liv. Och som att den vill säga henne något... Vem var den där andra flickan egentligen?

Ryyyys!

// L

Inga kommentarer: