2012-04-10

jamen där kom ju ett inlägg äntligenUrsäkta och förlåt, men jag är liksom lite ringrostig så här i början. Tillbaka på jobbet efter att ha hängt med en bebis hela dagarna och en treåring nästan hela dagarna. Riktigt najs med båda delarna, men gudars vad det är kul att jobba!

Nackdelen med att vara föräldra"ledig" är att man inte hinner läsa så mycket, men jag ska försöka skärpa mig nu. Min första "nu-ska-det-bli-ordning-på-torpet"-bok var En bit av mig fattas av David Levithan - ä l s k a r!!! Jag tycker att stilen påminner mycket om en av mina absoluta favoritförfattare; Douglas Coupland. Enkelt, avskalat, eftertänksamt och med ett stort mått vemod.

Love is the higher law - bokens originaltitel - anspelar på U2's fantastiska hit One, en låt som färgar både ord och ton i boken. För det är inte hat som huvudpersonerna upplever när World Trade Centers tvillingtorn faller, det är istället en känsla av kärlek och samhörighet.

Claire, Peter och Jasper har ingen aning om vad som väntar dem när de vaknar tisdagen den 11 september 2001, men ett år senare kan de konstatera att hela världen har förändrats och att bandet mellan dem aldrig kan brytas.

Luta dig tillbaka och låt dig dras med. Man är där, i New York, och upplever allt med huvudpersonerna. Det är så overkligt, brutalt och vidrigt. Och det är så befriande okletigt!

// L (så glad att vara tillbaka)

1 kommentar:

Ed sa...

Den vill jag också läsa!