2012-02-22

Dash & Lilys utmaningsbok


Finurlig, oskyldig romantik och massa ordkonst innehåller denna bok av David Levithan och Rachel Cohn (som tidigare skrivit bland annat Nick och Norahs oändliga låtlista ihop). Berättelsen inleds med att Dash befinner sig i en bokhandel, där han hittar en röd anteckningsbok (konstigt placerad) innehållandes ett uppdrag som han antar. Det framgår att det ska vara en ung kille som antar denna utmaning. När uppdraget är slutfört skriver Dash i sin tur ett uppdrag till personen som gömt boken och så fortsätter det...

Dash och Lily utmanar varandra och lär känna varandra genom en anteckningsbok som de gömmer på olika platser; butiker, biografer, museum runt om på Manhattan. Hur de vet var de ska hämta boken förstår ni när ni läser, det är liksom förutbestämt genom uppdragen, ibland gåtfullt formulerat. De uppstår en känsla av att Dash och Lily hör ihop, men vågar de ses i verkliga livet?

Boken utspelar sig i New York under julen. Egentligen passar den inte att läsa nu i februari när man vill glömma julgranar och tomtar och se fram emot sol och fräknar, men himla bra är den!

Just nu är båda bibliotekets böcker utlånade, ställ dig på kö! It´s worth it. Och det är gratis.

(bilden är hämtad från förlaget XPublishing)

/Sofie

Inga kommentarer: