2011-04-15

selma z och festen och hemligheten


Tre rätt nya böcker från Nypon förlag är Selma Z av Iben Harboe, Festen och Hemligheten av Catrin Ankh. Nypon är ett relativt nystartat förlag som ger ut riktigt lättlästa (och bra!) böcker.

Det är lite Emily Strange över Selma på något sätt. I alla fall utseendemässigt. Selma är arg på det mesta. Nu tvingas hon flytta IGEN och till på köpet till ett fallfärdigt hus där de ska bo med mammas kille Barto som självklart är en idiot. Aldrig får hon bestämma något själv. Och hur orättvist är det inte att mamma skyller sina grå hårstrån på Selma? Efter några sidor börjar jag bli lika arg som Selma. Tur att hon har humor! Och det känns som att hon kanske kan hitta en soul mate i Tony - killen som råkar slänga en blöt tidning i huvudet på Barto...

Böckerna Festen och Hemligheten hör ihop. På första sidan finns en presentationslista på de personer som man får träffa i boken, trevligt grepp! Bästa kompisarna Sara och Anna kommer att vara med om rätt jobbiga grejer så det är tur att de har varandra. I Festen är det Sara som råkar illa ut. Kevin blir sur när hon vägrar kyssa honom och snart står det riktigt fula saker om Sara på hans Facebooksida. I Hemligheten handlar det om följderna efter festen då Anna och Leo blev fulla och hade oskyddat sex.

Heja Nypon!

// LInga kommentarer: