2010-08-16

Höst


Nej inte riktigt än kanske, men nog får man ofrånkomligt den känslan i magen när det är slut på semestern och allt börjar på riktigt igen.

Jag hade ju tänkt att jag skulle hinna läsa drösvis med böcker i sommar, men nu blev det ju inte riktigt så... Däremot är jag glad över de som blev av och jag fick två nya favoritförfattare på kuppen; Jenny Han (se inlägget nedan) och Sarah Dessen. Jag blev som tokig efter Hans Sommaren jag blev vacker och ringde runt till alla bokhandlar + bibliotek i länet för att se om de hade fortsättningen - It's not summer without you - men nej! Jag fick köpa den från en nätbokhandel vilket innebar att jag inte fick den förrän drygt en vecka senare... Den var också helt underbar! Och trean som inte ens är skriven än...

Om jag var besatt av Jenny Hans böcker så var jag minst sagt manisk med Dessens The truth about forever. Jag ville inte göra något annat än läsa läsa läsa. Vad innebär det att vara "perfekt"? Macy är övertygad om att hennes pojkvän är så nära perfekt man kan komma - smart, korrekt, balanserad och strukturerad. Precis sån som Macy själv försöker vara. Hennes sommar är ytterst välplanerad; medan pojkvännen är på braincamp ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket samt plugga en massa på lediga stunder. Tror hon ja... Tänk om hon hade kunnat snabbspola några veckor fram i livet, så förvånad hon hade blivit! När sommaren är slut är Macy en helt annan. Eller kanske mer sig själv än någonsin förut.

I höst kommer den första svensköversatta Dessen-boken ut; Mycket mer än så. Längtar!

// L

Inga kommentarer: