2007-04-04

bästa filmen?En fantastisk film ni bara inte får missa är Donnie Darko, Jake Gyllenhaals genombrottsfilm. Det borde räcka redan där, men för er som inte känner er övertalade ännu vill jag bara säga att ni missar en film som bl a innehåller a) en stor dödskallekanin b) tidsresor c) förmodad schizofreni d) ett stort mått av tonårsångest och så till på köpet e) en läskig Dr Phil-typ som försöker rädda världen men har en mörk hemlighet...

Kontentan är att detta är en högst ovanlig film. Den känns. Träffar rakt i magen. Dessutom är det ett fantastiskt bra soundtrack (många av er gillade säkert Gary Jules version av Tears for fears fantastiska låt Mad world, den finns med!). Jakes riktiga syster Maggie Gyllenhaal är hans storasyster i filmen. Mamman, spelad av Mary McDonnell är otroligt cool! Jag har säkert sett filmen ett tiotal gånger vid det här laget och vill inte tro att det beror på att jag är ovanligt trög, utan för att man ständigt kan hitta nya infallsvinklar och ständigt inbilla sig att man faktiskt den här gången fattar hur den slutar. Skum, mysko, galen och helt underbar. Så sammanfattar jag filmen Donnie Darko. Vad säger ni andra?

Bilden har jag lånat här: http://www.geocities.com/owepar3/0DonnieDarko.jpg
// L

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade lite svårt för Donnie Darko, trots att det är en dödskallekanin i den... Filmen är baserad på en bok som inte finns, bara en sån sak!

Lycka till med flytten!
Fredrik C
Årets bad-boy 2007!

L sa...

Tack för inlägget bad-boy! Och grattis till du-vet-vad! Du kanske ska ge Donnie en chans till? LÄmna gärna egna filmtips annars om du har lust. Hälsa katterna!

//L