2013-03-06

boktips från Albin

Idag har vi finbesök på biblioteket; Albin Hermansson praoar och han gör det med bravur! Till exempel fixar han ett blogginlägg bara så där :)

”När jag vaknar är det kallt på sängens andra sida. Mina fingrar trevar efter Prims värme men hittar bara madrassens sträva kanvasöverdrag . Hon har nog haft mardrömmar och lagt sig hos mor. Så är det förstås. Det är ju slåtterdag i dag. Jag lyfter huvudet och lutar hakan mot handen. Rummet är så passljust att jag ser dem”
Jag har nyss läst Hunger games (Hunger spels) trilogin av Suzanne Collins. Den är så bra!

Den handlar om en tjej som heter Katniss. Som bor i distrikt tolv med sin syster Primrose även kallad Prim och sin mamma vars namn jag inte kommer ihåg. Dem har en årlig ceremoni i alla distrikten. Den innebär att man väljer ut en pojke och en flicka som ska tävla i en arena på liv och död. Endast en av alla från distrikten överlever och får komma hem till sin familj igen. Jag hoppar direkt fram till slåtter dagen annars så kommer det ta hela veckan om jag ska skriva om allt som händer. Då stod dom där indelade efter pojkar och flickor och olika åldrar hoppar vi fram lite till till dragningen. ”flickorna först” säger Effie Trinket och stoppar ner sin hand i glasbollen och tar upp en lapp på lappen står det………Primrose Everdeen.   

Tack Albin! Jag älskade boken (och filmen...)
// L

Inga kommentarer: