2013-01-30

filmtips från emma

 

Hejhej!

Ännu en gång har Kumla Bibliotek och Linda en liten praktikant att ta hand om. Jag är en 17 årig tjej och går på Alléskolan i Hallsberg men bor i Kumla. Och denna gång är det min tur att skriva ett inlägg i Lindas blogg, som även många andra har gjort.

Dock kommer detta inlägg att bli lite annorlunda. Jag har läst och studerat en del på bloggen och kommit fram till att det saknas någon form av filmrecension!

Alla recensioner är om bra böcker, inge fel med det men för vi som inte är några riktiga bokmalar så kommer ett inlägg från mig till er som älskar film!

Jag kommer närmare bestämt att skriva om en film som jag såg för inte allt länge sedan, denna film tycker jag är helt amaziiing!

Filmen jag talar om heter ”life of Pi” (”berättelsen om Pi”) och denna film har det pratats massor kring. Jag vet inte om ni har hört det men jag har hört att den ska göra en lika stor succé som filmen Avatar som jag också tycker är en sjukt bra film!

”Life of Pi”, är från början en bok som är skriven av Yann Martel. Boken publicerades 2001 och 2002 så vann den det engelska Bookerpriset.  Efter detta har det varit många regissörer som har hoppat av och på idén om att göra denna fantastiska berättelse till film.

Så höll det på tills regissören Ang Lee tog på sig ansvaret att regisera boken och gjorde en film av den. Vilket har blivit mycket lyckat och han har verkligen lyckats att få känsla och charm i filmen.

Men nu till filmen;

Filmen handlar om en 16 årig pojke, Piscine ”Pi” Patel som växer upp i Indien. Pi växer upp tillsammans med sin bror, sin mamma och sin pappa. Deras familj äger en djurpark i Indien där Pi får lära sig att man inte ska förmänskliga djur, ”djur har ingen själ som vi har” säger Pis pappa.

När Pi blir äldre så har familjen inte längre råd att ha kvar djuren på djuparken så mamman och pappan har köpt biljetter till alla fyra på en båt som är på väg till Kanada där familjen hoppas på att kunna sälja djuren och börja ett nytt liv.

Men en dag då de är på båten så är det ett fruktansvärt oväder ute till havs, båten tar in vatten och sjunker. Alla drunknar utom Pi, en skadad zebra, en hyena, en orangutang och en bulgarisk tiger på 225 kg som på sin tidigare väg har fått namnet Richard Parker.

Här börjar resan för Pi, allt handlar om att äta eller bli äten och Pi får uppleva de mest overkliga händelser som han bara kunde drömma om.

Detta är verkligen en bra film som värkligen är värd att se! Så har ni tid att umgås med familj eller vänner en fredagskväll och inget att göra, tipsar jag starkt att kolla på denna film, filmen är från 11 år och går fortfarande på bio.

Det var allt för mig!

Tack Emma, kul med filmtips!

// L

Inga kommentarer: