2011-12-20

Frestad


Jag har läst Frestad av P.C. Cast och Kristin Cast.
Det är den sjätte delen av serien "the house of night". Den handlar om Zoye som är vampyrelev på skolan nattens hus, Tulsas vampyrskola, där den mäktiga överprästinnan Neferet är "rektor". Hon har inte bott där länge och hon försöker vara som en normal highschool tjej.
Men allt är inte som det brukar på nattens hus och det ser inte ut som att det blir bättre när en fallen ängel och hans korphärmare kommer tillbaka till jorden.

Jag tycker boken är superbra och spännande, när man väl har börjat läsa kan man inte sluta. Tiden flyger förbi och man märker inte hur länge man läser. Boken saknar inget den har både spänning, kärlek och blod. Fast serien är ganska lång och detta inte är en av dom första böckerna så blir den inte långrandig, upprepande och allt är kanske inte som det verkar. Det händer alltid något nytt som man inte hade tänkt på innan.

(bilden är hämtad från adlibris)

Ida Markström

2011-12-19

Filmtips!


I helgen såg jag en annorlunda actionthriller som handlar Hanna en 16-årig tjej som har växt upp i avskildhet i skogen tillsammans med sin pappa (en före detta CIA-agent). Pappan lär henne att slåss och döda, att alltid vara beredd på fara och tränar henne i att förstå och prata mängder av språk och läser ur uppslagsverk om världen på kvällarna. Historien sätter fart då hon lämnar skogen (tror det är i Finland de befinner sig från början) och möter det "verkliga livet". Varför är Hanna och hennes pappa jagade? Varför har de gömt sig i så många år? Var föddes hon egentligen? Det är frågor som besvaras i filmen, som utspelar sig (förutom i Finland) bland annat i Marocko och Spanien. Lite overklig ibland kanske, men jag är inte så känslig mot sådant så den får absolut fyra av fem S.

(Bilden är hämtad från imdb)

/Sofie

2011-12-06

de som går igen


Vill du läsa en klassisk vampyrbok? Alltså en bok som utspelar sig i Transsylvanien på 1600-talet... Läs De som går igen av Marcus Sedgwick. Jag gillar den för att det känns som att det skulle kunna vara på riktigt. Inga huggtänder, inga frackar, bara läskigt läskigt i en by bland djupa skogar.

(bilden är lånad från bokus)

/Sofie på öde bibliotek (lite läskigt det också)

2011-12-02

Hej Elsa!


Idag är sista dagen på din praktik på biblioteket, har det varit en bra vecka tycker du?
- Ja, det har det. Roligaste prao´n hittills!

Kan du berätta något om vad du fått göra?
- Jag har åkt bokbuss och varit med på Rim och ramsor, satt upp böcker och stått i informationen.

Fick du köra bokbussen?
- Nej.

Har du hunnit läsa några böcker?
- Ja, jag har börjat på en. Samurajernas döttrar - eldens väg heter den, verkar jättebra, det är del tre av tre så jag har läst två innan.

Varför sökte du praktik på bibblan?
- För det verkade vara den mest intressanta prao´n i Kumla och så ligger det nära där jag bor.

Vi fick god kaka till kaffet idag, hade du bakat den?
- Nej, det var en annan praktikant.

Jag behöver tips på bra film, har du sett någon i det sista?
- Ja, jag såg Breaking Dawn på bio nu i helgen. Den var väldigt bra. Den får fyra av fem stjärnor!

Läser du serier?
- Ja det gör jag, ganska ofta. Oftast bara Manga-böcker.

Ja just sa inte du att du skulle på Uppcon i Uppsala i sommar!? Det verkar roligt!
- Stämmer, jag var där i somras också, det är ett konvent för personer som gillar östasiatisk popoulärkultur! De räknar med att det ska komma upp mot 4000 besökare i år.

Roligt, hoppas jag får en skymt av dig då. Vad händer i skolan nästa vecka då?- Jag ska fortsätta med mitt NO-projekt och plugga till mitt spanskaprov.

Nu måste vi jobba!
Tack tack!
/Sofie