2007-09-11

snart film!


Inom kort drar vi igång filmuthyrning på biblioteket, inte en dag för tidigt eller hur!? Nu i början kommer det ju inte finnas så där väldans mycket att välja på, men man måste ju börja nånstans. Vi kommer att satsa på en mix av lite av varje, mycket gammalt och kultigt men också en del nytt. Några exempel:

* Gudfadern
* Edward Scissorhands
* Billy Elliot
* Sagan om ringen
* Hair
* F.O.U. Förortsungar
* Breakfast at Tiffany's

Tipsa oss gärna om era favoritfilmer! Det kommer att kosta 25 kr att hyra en film i tre dagar (barnfilm gratis). Återkommer i filmfrågan när det är dags på allvar.

Snygga bilden lånad här.

// L

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra med film, men det var bra dyrt och väl kort tid.

Dyraste biblioteket i Sverige? Se där en utmärkelse att hänga upp i entréen.

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Kort om tid håller vi med om, men nu i början kommer vi ha så pass få filmer att vi måste få lite snabb snurr på dem. Vad gäller priset har vi kollat runt på andra bibliotek, så vi ligger inte i överkant, filmerna är nämligen sjukt dyra i inköp eftersom man måste betala för uthyrningsrätten. Däremot är ju barnfilm helt gratis att hyra :) Kom gärna med förslag på filmer du skulle vilja hitta hos oss!

Vänliga hälsningar
L

Anonym sa...

Någonting jag skulle mer än uppskatta är ett urval gamla svenska svart-vita filmer från 30-40-talen. Själv är jag född sent sextiotal, men jag tror dessa filmer kan få (och är värda) en bred publik med stor åldersspridning.
För ett gyllene snitt föreslår jag ett urval av de filmer som min absoluta favoritskådespelerska Dagmar Ebbesen medverkade i, exempelvis Vi hemslavinnor (1942), Augustas lilla felsteg (1933), Kvinnan tar befälet (1942) och Pensionat paradiset (1937)(där Thor Modéen river av det fantastiska numret som äkta mexikanare) - Alla filmer med humor och medmänsklighet från en epok som förtjänar en renässans!

Kristina

Kult i Kumla - din bloggkompis sa...

Tack för tipsen Kristina, de åker genast in på vår förslagslista!

// L