2014-09-12

Lava


(Bilden helt fräckt lånad från Bokhora, förlåt, hoppas ändamålet helgar medlen...)

Men åååh, här skulle jag bo typ jämt om jag kunde. Anledningar till att det inte går?

1. Jag är för gammal
2. Jag bor inte i Stockholm längre

Ni som har åldern inne och planerar ett besök i huvudstaden snart, missa inte Kulturhusets nya ungdomshus Lava. Jag vill också...

// L (gammal som gatan)

2014-09-11

miriam om nattenJag gillar verkligen Maria Nygrens sätt att skriva och eftersom jag ännu inte läst hennes debutbok - 100 meter lycka - är det den jag måste ge mig i kast med härnäst. Förra boken, Fjärde riket, skrev jag lite om här, men det här inlägget ska handla om senaste boken; Miriam om natten.

"Identitetsthriller" står det på baksidan och det är precis vad det är. Miriam, 19 år, lämnar hålan, föräldrarna och allt gammalt och vant bakom sig när hon flyttar till Uppsala och börjar plugga religion. Helst skulle hon nog också lämnat kvar sin diabetes i Kattarp, men det visar sig vara omöjligt. Plugget funkar, det är det där andra, det sociala, som skaver lite. Det blir inget flyt. Kanske kan det ha att göra med att hon faktiskt inte gillar sig själv speciellt mycket, eller i alla fall inte den hon råkat bli. Men är det verkligen för sent att ändra på det?

En kväll på nationspub ser Miriam Sofia de Ron för första gången och hon blir som besatt. Tänk att vara som hon, att ha som en strålkastare på sig konstant, att bli sedd och beundrad. När sen Sofia hamnar i koma efter en olycka ser Miriam sin chans. Hon dras in i kretsen kring Sofia, den grupp hon så desperat längtat efter att få tillhöra. Med sin nya identitet - Dorothy - märker Miriam att hon faktiskt blir en annan, kanske den hon egentligen var menad att bli? Men nätet av lögner dras åt, det börjar bli svårt att hålla reda på vad hon egentligen sagt. Och vad händer när/om Sofia vaknar?

"En sak visste jag säkert, något jag inte tänkt på under flera år, men som nu dök upp igen. Jag visste att det fanns världar utanför den här världen. Eller kanske innanför, ju djupare man vågar blicka inåt, desto tydligare blir det att verkligheten inte är självklar. Inget är vad man tror. Allt kan förändras."


// L

2014-09-02

dig it! 2014


Jaaa, det är äntligen dags för dig it! igen! Skrivartävlingen för dig som är bosatt i Örebro län och är mellan 15 och18 år. Tävlingen pågår från och med igår, alltså 1 september, till och med 9 november och årets tema är KRASCH.

1:a pris: 2 000 kr
2:a pris: 1 500 kr

3:e pris: 1 000 kr

Sätt igång och skriv nu, kanske kommer nästa års vinnare från Kumla? I think so :)// L