2011-08-31

Splitter


Äntligen läst Splitter av Charles Benoit! Först måste jag påpeka att jag velat läsa den på grund av att den har så snygg framsida, men nu vet jag att den har en fin insida också. Splitter är en bok om highschool och om val man gör. Den handlar om varför allt blir som det blir fastän det kanske inte var tänkt så från början. Om Kyle och Zack som är varandras motsatser men ändå inte.

En sak som är lite annorlunda med den här boken är att den skrivs i du-form, alltså i andraperson. Till Kyle istället för om Kyle. Eller till mig eller dig.

Kolla om den finns inne här!

(bilden är hämtad på förlaget X-publishing sida)

2011-08-26

Jellicoe Road


Det är många som har hyllat Melina Marchettas Jellicoe Road. Jag har i det senaste skymtat storslagna recensioner lite varstans, bland annat på bloggen Tonårsboken. Nu finns den att låna här på biblioteket så ni vet!
/Sofie

2011-08-24

Gillar du att skriva, gillar du att tävla?


Dig it! röttsvart är en skrivartävling för dig som är mellan 13 och 19 år och pågår mellan 1/8 och 20/10 2011.
Max 7000 tecken på tema: röttsvart. Ganska brett tema alltså! Tävlingen är för ungdomar i Örebro- och Västmanlandslän och mer info om priser och sådant finns på skrivdigit.blogspot.com.
Lycka till!
/Sofie

2011-08-23

Gayle Forman


I helgen har jag läst Om jag stannar, en spännande och trovärdig historia om Mia som är 17 år och råkar ut för en tragisk bilolycka. Mia blir medvetslös och man får följa hennes tankar och tillbakablickar under 24 timmar. Boken handlar om en tragedi, men också om musik (Mia spelar cello) och kärlek (Mias pojkvän heter Adam och är rockartist). Och det bästa är att det finns en uppföljare! I uppföljaren är det Mias pojkvän Adam som berättar. Den heter När jag lät dig gå och utspelar sig tre år efter bilolyckan. I denna bok är Mia hyllad cellist och Adam har slagit igenom och kallas rockstjärna, men de bor på olika sidor av kontinenten (böckerna utspelar sig i USA). Två böcker om samma historia alltså, med två olika röster.
Vädigt bra båda!

Jag är förresten Lindas vikarie medan hon är hemma med bebis. Sofie heter jag. Hej! Nu är bloggen igång igen. Vi ses!/S