2010-07-16

obsessed much?


Boken är slut. Det gick så klart inte att avbryta läsningen, så nu sitter jag här och vet inte vad jag ska ta mig till om jag inte får tag i del två (som ni ser ovan) snart.

Belly har tillbringat alla sina somrar i huset vid havet. Hon mäter sitt liv i antalet somrar, så betydelsefull är vistelsen där. Kanske framför allt killarna... Conrad och Jeremiah, sönerna till mammans bästa väninna och lika självklara inslag varje sommar som solen och havet. Belly har älskat Conrad ända sedan hon var tio år gammal. Nu är hon snart sexton och det är fortfarande han. Alltid han. Hur hon än försöker bli kvitt sin fixering räcker det med ett ögonkast eller ett leende för att hon ska vara fast igen. Jeremiah är hennes bästa kompis - trodde hon ja. När Belly träffar Cam ställs saker och ting på sin spets och både Conrad och Jeremiah börjar bete sig minst sagt märkligt. Triangeldrama - jajamensan!

"Jag säger: 'Händer det här verkligen på riktigt?' Och som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det här ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Det finns bara vi. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här. Till detta nu."

Nästan så att man vill vara sexton igen...


// L

kan inte låta bli


Ett sista inlägg till innan jag försvinner på en fyra veckor lång semester (yey!). Började nyss läsa Jenny Hans bok Sommaren jag blev vacker och känner redan att jag inte vill att boken ska ta slut. Läser varsamt varje ord och vänder lite bedrövat sida eftersom det betyder att jag kommer allt närmare slutet. Det är precis den känslan jag vill åt när jag läser böcker, en blandning av lycka och vemod.

Intervju med författaren Jenny Han (Alexander Skarsgård-fan) hittar du på eminenta Bokhora (där en av mina favoritförfattare står för intervjuandet :)

// L

2010-07-15

mitt-i-semestern-inlägg


Jobbar ju en vecka mitt i semstern, helt ok faktiskt. Passade på att läsa Denise Rudbergs senaste ungdomsbok; Baristas. Gillade verkligen! Längtar redan efter tvåan...

Baristas handlar om tre killar i gymnasieåldern - Nicholas, Ruben och Ludvig. Sen dyker även Alexander och Theresa från Tillsammans-böckerna upp några gånger, kul med lite crossover :)
Man lär känna killarna en och en, men som läsare inser man snart att de redan har en del beröringspunkter, trots att de inte känner varandra än. Rätt otippad vänskapskonstellation på pappret, men då killarna träffas genom sitt gemensamma extrajobb på kaffestället Pronto känns gemenskapen självklar nästan från början.

Alla har de en hel del personligt stuff att brottas med - Nicholas som är trött på allt och alla och inte vet om han är kär i sin flickvän längre. Ruben som trots att han kommit in på sitt drömprogram på gymnasiet känner sig helt malplacerad. Ludvig är trött på sin pappas beteende och känner sig nästan bara glad när föräldrarna slutligen bestämmer sig för att separera, men vad känner han egentligen för Viki?

Perfekt för hängmattan, fyra solar av fem!

// L