2007-07-16

ses i augusti!


Nu tar Kult i Kumla semester i fyra veckor. Hörs igen v. 33!

Bilden lånad här.

// L

2007-07-11

vem var Peter?


Dagens boktips: En annan bror av Ina Bruhn. Den här historien börjar ett år efter att Peter omkommit i en bilolycka. Syskonen Jens och Nanna ger sina olika versioner, i varannat kapitel, om livet efter. Föräldrarna som fastnat i sin sorg, kompisar som bara ser dom som ”syskon till han som dog”, kärleksproblem, den egna sorgen… Peter var otroligt populär, en kille som hade lätt för sig och som lyckades med allt – även när det gällde tjejer. Jens brottas med sin svartsjuka, han har det betydligt svårare, är inte en vinnande personlighet som Peter. Han har även svårt att leva ut sin sorg och flyr därför gärna hemmet för att slippa konfronteras med föräldrarna och systern.

Det blir en tuff sommar på många sätt, både för Jens och Nanna. Vem var egentligen Peter och varför betedde han sig så konstigt under sitt sista år i livet? När hösten kommer har de båda lärt sig en hel massa, både om sig själva och om Peter. Sorgen blir långsamt mindre, men saknaden kommer aldrig försvinna.

En fängslande bok om sorg och saknad, kärlek och svartsjuka. Finns den inne?

Bilden hämtad här.

2007-07-10

golfa med frisbee


Fick just ett hett tips av min gode vän F: Kumla har faktiskt två eminenta frisbeegolfbanor; vid Djupadalsbadet och vid Kumlaby sportfält. Skynda er dit och var lite aktiva, snart börjar det regna igen...

(F tyckte även att ni skulle utse Kumlas fulaste byggnad, men när han nämnde biblioteket som en möjlig kandidat avstyrde jag det hela)

Bilden lånad här.

// L

2007-07-09

sommarplågor


Varje sommar dyker de upp som ett brev på posten - sommarplågorna. För egen del har jag under årens lopp bland annat traumatiserats av Bailando, Sweat (Alalalalalong), Mambo no 5 och kanske värst av dem alla: Macarena. Vad kännetecknar egentligen en riktig sommarplåga? Och vilken blir årets? Diskutera under kommentarer och rösta gärna på er egen favoritsommarplåga. Själv har jag inte fått "Ingen sommar utan reggae" ur huvudet på flera dagar. HJÄÄÄLP!

Årets sommarplåga heter:
Dunka mig (gul och blå)
Ingen sommar utan reggae
En händig man
Brun sommar
True believer
Det var en gång en fågel
pollcode.com free polls


Har jag missat nån? Hör av er så fixar jag till det!

Bilden hämtad här.

// L

2007-07-06

vågar du?


Det gör inte jag... Gå på spökvandring alltså. Är alldeles för lättskrämd och inte helt övertygad om att dom inte finns på riktigt. Spökena. För modiga typer finns möjligheten att gå på spökvandring på Örebro slott kl 23 på fredagar och lördagar fram till och med den 11 augusti. Har hört från säkra källor att det är riktigt bra och läskigt. Kolla mer här!

Bilden lånad här.

// L

2007-07-05

bli en bloggare


Nu tjatar jag om vädret IGEN, men jag ville liksom bara uttrycka min sympati för er som faktiskt är lediga och hade räknat med sol och bad. Men det finns ju saker som är bra med tråkväder... Man har en ursäkt att sitta framför datorn hur länge man vill utan att få dåligt samvete för att man inte går ut och tar vara på sommaren. Själv fastnar jag lätt i bloggvärlden, tycker det är sjukt kul att läsa andras bloggar. Vissa läser jag varje dag till och med.

Bloggtoppen kan ni kolla vilka bloggar som är populärast just nu, uppdelade efter ämnen. Jag slinker ofta in på modeavdelningen, men det finns verkligen ALLT - från högst privata dagböcker till politisk debatt, musik, film... You name it!

Jag kan ge mig på att just du har en massa åsikter och tankar som många andra skulle vilja ta del av. Passa på att fixa en egen blogg medan det fortfarande är gratis. Kult i Kumla är skapad i Blogger, men det finns en massa andra bloggverktyg som säkert funkar lika bra. Lista här, hittade tyvärr ingen nyare sammanställning. Just det, vi har ju en bra bok också här på bibblan (surprise surprise) om hur man skapar en Blogger-blogg. Finns den inne?

Sätt igång bara! Och hör gärna av er med adresser på nya bloggar som jag kan läsa :)

Serierutan är naturligtvis skapad av favoriten Jan Berglin och jag har lånat den här.

// L

2007-07-04

It's raining again...


Och när det regnar så här hela tiden är det svårt att vara entusiastisk och komma med en massa givande tips varje dag. Egentligen vill man ju bara ligga hemma i soffan framför tv:n och äta smågodis, iallafall jag. Vilken tur då att det är åtminstone en film på tv ikväll som verkar bra; Hjärtan i Atlantis 1:an kl 21. Filmen bygger på boken med samma namn och författaren är ingen mindre än självaste Stephen King.

Kolla om boken finns inne på bibblan - klicka här!


Bilden lånad här.

// L

2007-07-03

zvrkens filmtips


Kul att någon nappade på erbjudandet om att lämna filmtips! Inte speciellt förvånad över att det var just Zvrken som var hetast på gröten :) Så här skriver hon i sin kommentar till förra inlägget:

"The Squid and the Whale borde alla se! Och Happiness, och Requiem for a Dream, och Welcome to the Dollhouse..."

Jag bara instämmer och länkar vidare. Bra filmväder idag...

Bilden lånad här.

// L

2007-07-02

hur många gånger kan man dö hårt?


Åtminstone fyra. Iallafall om man får tro regissören till Die Hard 4; Len Wiseman. För er som aldrig får nog av Bruce Willis har jag en glad nyhet: Bio Folkan kör sommarbio för första gången och Die Hard 4 är först ut, torsdag 12 juli för att vara exakt. Ni kommer även att bjudas på ugglor, trollspön och annat magiskt i Harry Potter och Fenixorden och som om inte detta vore nog kommer mina personliga favoriter, familjen Simpson, dyka upp på bioduken. För detaljerat program kolla här.

Har ni tips på bra filmer som ni tycker att fler borde se? Maila mig eller kommentera detta inlägg så ser jag till att tipsen hamnar på bloggen.

Bilden lånad här.

// L